prajitura krantz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 gr. faina
  • 700 gr. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 900 ml lapte dulce
  • 300 gr. amidon alimentar
  • 200 gr. miez de nuca
  • 500 gr. unt
  • 1 praf de copt stins in otet

Mod de preparare

Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.

Crema:

- se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece

- 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc

- se adauga amidonul dizolvat si se fierbe ( la foc mic )amestecandu-se continuu

- cand compozitia are aspect de smantana mai groasa se lasa la racit

- untul se freaca spuma

- cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine

- cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta

- ptr ornat se caramelizeaza nuca. Se raceste si se piseaza

- checurile se imbraca in nuca caramelizata

- prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore

- este o prajitura rafinata

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise