Prajitura ''La multi ani''

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet unt Unirea
  • 10 linguri zahat
  • 5 oua (4 galbenuse+ 1 ou intreg)
  • 100 ml. lapte
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan compot de cirese/visine fara samburi
  • 1 borcan dulceata

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul pana devine omogen si ca o crema, adaugam pe rand cele 4 galbenuse si oul intreg. Omogenizam si apoi adaugam cacaoa, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet si faina.Intr-o tava cu hartie de copt punem aluatul si peste el ciresele/visinele. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pana e aproape coapta. Adaugam atunci dulceata si dam din nou la cuptor pentru 5 minute. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar si optional fructe pasate (pentru o culoare diferita a bezelei). Punem si bezeaua peste prajitura si mai lasam la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise