Prajitura lapte de pasare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 2 oua
  • 200g zahar pudra
  • 50 g migdale
  • 50 g stafide
  • 1/2 baton de vanilie

Mod de preparare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se pune la fiert impreuna cu laptele.Apoi se strecoara, iar bucatile de vanilie se arunca.Se separa galbenusurile de albusuri.Sebate albusul spuma si se adauga jumatate din cantitatea de zahar pudra. Se pune din nou laptele la fiert si se adauga cate o lingurita cu spuma de albus. "Gogosile" de albus se lasa sa fiarba la foc mic, cca 2 minute, dupa care se scot cu o strecuratoare si se aseaza pe platou.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra, se adauga laptele fierbinte amestecand energic pana se ingroasa.Inainte de servire, in sos se adauga migdalele si stafidele. Se poate presara si ciocolata rasa.Se serveste in castronase.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise