Prajitura Lia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. nuci macinate
  • 10 biscuiti
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr. stafide
  • coaja rasa de la o lamaie. Pt. aluat - 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • bicarbonat
  • 4 linguri faina si 5 linguri ulei

Mod de preparare

Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de lamaie. Galbenusurile se adauga apoi pe rind dupa care 4 linguri de faina si 5 linguri de ulei. Se pune totul in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se unge cu marmelada acrisoara de caise dupa care se pune peste urmatoarea crema: 100 gr.unt frecat cu 150 gr.zahar, 150 gr.nucimacinate,

10 biscuiti sfarimati, 1 lingura cacao,

150 gr.stafide, coaja rasa de la o lamaie,

esenta de rom dupa gust.

Peste crema se poate pune glazura de ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise