Prajitura lui 7

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul:
  • -7 oua
  • -7 linguri de zahar
  • -7 linguri faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -300 ml.lapte
  • -100 gr.zahar
  • -7 galbenusuri
  • -100 gr.ciocolata cu lapte
  • -1 lingura cacao
  • -250 gr.margarina sau unt
  • -100 gr alune ptajite si macinate
  • Spuma caramel:
  • -7 albusuri
  • -14 linguri de zahar
  • -2 linguri apa

Mod de preparare

Cele 7 albusuri se bat spuma cu un praf de sare ,iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie.Se amesteca albusurile cu crema de galbenusuri si se adauga faina in ploaie.Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa 20-25 min.la cuptor .Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugand laptele si se pune la foc pana se ingroasa.Dupa aceea se ia de pe foc si se adauga ciocolata razuita si cacaoa si se amescteca pana se topeste toata ciocolata.Dupa ce s-a racit se adauga margarina frecata spuma.

Se pune crema peste blat ,apoi alunele prajite si macinate si la urma spuma caramel.

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri de zahar.Separat se caramelizeaza celelalte 7 linguri de zahar si cand capata o culoare maro inchis se pun cele 2 linguri de apasi se lasa sa fiarba.Acest sirop se toarna in fir subtire in albusurile batute si se amesteca repede.Peste spuma se pune ciocolata razuita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise