Prajitura magica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 150 g biscuiti
  • 100 g cocos
  • 150 g ciocolata taiata in bucatele mici
  • 100 g nuci + migdale
  • 400 ml lapte condensat

Mod de preparare

O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers.

Tava: 22 cm diametru

Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam. Cocosul se presara peste biscuiti uniform. Peste cocos se pune ciocolata. Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in strat uniform. Peste nuca se adauga in start cat mai uniform laptele condensat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170°-180°C timp de 25-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca putin. Se lasa sa se raceasca complet, Se da la frigider pentru minim cateva ore sau peste noapte. Apoi se taie cu un cutit bine ascutit dupa preferinta. Se poate pastra la frigider.

Atentie! Nu amestecati straturile, doar asezati strat peste strat. Nucile se pot inlocui cu alune.

Inspiratie: Alina - ExploraCuisine

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise