Prajitura malai

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr. malai
  • 250gr.faina alba
  • 150ml ulei
  • un vf.de sare
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura de coaja rasa de lamaie
  • 150gr.zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • lapte cat cuprinde

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai si cea alba, sarea, bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine.

In alt bol adaugam ouale intregi, zaharul si cel vanilat, coaja rasa de lamaie se razaleste pe partea mica a razatoarei, se amesteca bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul se amesteca bine acest amestec lichid se toarna peste bolul cu faina si se amesteca bine. Adauga treptat si lapte cat cuprinde, faina.

Se amesteca bine pana se incorporeaza bine ingredientele, sa nu se faca cocoloase. Continutul prajiturii malai nu trebuie sa fie gros, nici foarte lichid, sa fie moale. Dupa ce s-au incorporat bine ingredientele se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic aproximativ 25 min. Se lasa pana ce se rumeneste frumos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise