Prajitura Margherita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 180 g unt,
  • 8 oua.

Mod de preparare

Ouale intregi si zaharul, se bat bine intr-un castron.

Se introduce castronul intr-un vas cu apa calda (nu clocotita) si se continua baterea cu un tel, pana cand compozitia devine consistenta.

Se scoate castronul din apa si se continua baterea pana ce compozitia se raceste complet.

Intr-un castronel mic, se topeste untul, la foc foarte mic, se filtreaza (printr-un tifon) si se lasa sa se raceasca.

Peste compozitia de oua, se adauga untul topit si faina turnata in ploaie, amestecand usor cu un tel.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru cuptor; se toarna compozitia niveland bine si se coace la foc potrivit pentru cca o ora.

Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se presara deasupra zahar pudra.

Se acompaniaza cu un vin spumant.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise