Prajitura Mela

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • COMPOZITIE:8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 100 gr.mac
  • 2 linguri faina. CREMA: galbenusurile si 1 budinca de vanilie se amesteca bine cu 8 linguri de zahar si 100 ml. lapte
  • pana se incorporeaza dupa care se mai adauga inca 300 ml. lapte caldut si se fierb bine impreuna pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit bine se adauga 1 margarina RAMA (se pune cate o bucatica mica sa nu se taie).

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu cele 8 linguri zahar.Se adauga nuca de cocos,macul si cele 2 linguri de faina iar la urma bicarbonat stins cu zeama de lamaie.Se coace la foc potrivit 25 min.cand s-a racit blatul se pune crema iar deasupra se aseaza biscuiti Piknik de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise