Prajitura Milky Way

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • PtCrema
  • 1/2 cana lapte
  • 3/4 cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 grame margarina(unt)
  • 2 cani lapte praf
  • Glazura
  • 150 grame ciocolata
  • 6 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru blat:

Separati ouale,bateti albusurile spuma,apoi adaugati zaharul si bateti in continuare,adaugati galbenusurile, faina,praful de copt si cacao,amestecand usor.

Coaceti aluatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt timp de 25 minute la 170 grade .Dupa ce s-a copt lasati blatul sa se raceasca apoi taiati-l pe orizontala in doua.

Pentru crema:

Fierbeti laptele impreuna cu zaharul tos si cel vanilat.Raciti compozitia. Separat amestecati margarina(untul)cu zaharul pana ce devine spumos apoi adaugati si laptele praf si amestecati pana ce se omogenizeaza bine.

Umpleti blatul racit cu aceasta crema.

Pentru glazura topiti ciocolata in baie marina impreuna cu laptele,apoi turnati-o peste prajitura.

Dati la rece cateva ore.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise