Prajitura Mira

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri mari de zahar
  • 8 linguri mari de ulei
  • faina cit cuprinde ptr a fi un aluat moale
  • 2 limguri mari de cacao
  • 300gr de nuca macinata
  • 8 linguri de zahar la crema.

Mod de preparare

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul treptat, dupa care se adauga faina tot treptat, ca alautul sa nu se intareasca si sa-l putem turna in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament.

Se bat separat albusele cu zaharul, pina cind albusele se intaresc. Se adauga nucile macinate (cite 2 linguri de nuca la fiecare albus), se amesteca usor ca albusul sa nu cada si 2 linguri de cacao. Se poate adauga putina coaja de lamaie sau portocala sau putin rom.

Se toarna peste blatul din tava si se pune la copt la 180 de grade la un cuptor incalzit dinainte.

Este foarte aspectuoasa si gustoasa, pacat ca n-am fotografii sa arat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise