Prajitura Mirey

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 18 liguri rase de zahar
  • 18 linguri de lapte
  • 18 linguri faina
  • 9 linguri pesmet
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esente
  • crema:
  • o budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • ornat:
  • 1 pliculet tort gelee
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml zeama de compot(eu am pus de prune)
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina,cacaoa,laptele,pesmetul,esente si praful de copt.O tava 20/30 se tapeteaza cu hartie de copt,se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 min.Se verifica cu o scobitoare.Dupa ce s-a racit se scoate hartia de copt si se aseaza blatul inapoi in tava in care s-a copt.

Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic si se pune peste blat(eu l-am insiropat un pic cu putin compot).Pana se raceste budinca ,se prepara jeleul dupa instructiuni si se toarna imediat peste budinca.Se presara nuca de cocos si se orneaza cu frunzulite de menta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise