Prajitura " Mozaic "

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -o margarina
  • -3 oua
  • -150-200 g zahar
  • -1 praf de copt
  • -o lingurita de amoniac stins in lapte
  • -faina cat cuprinde(aproximativ 800g)
  • -o mana de nuci taiate
  • -esenta de venilie
  • -gem de prune

Mod de preparare

Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu laptele, praful de copt toate se amesteca bine,daca mai e nevoie se adauga faina pana devine un aluat moale, care se intinde in tava cu mana.

Din acest aluat se pastreaza o bucata, care se framnatacu faina pana se face o coca mai tare.

Aceasta coca o vom rade pe deasupra, este bine sa pune hartie de copt sau staniol.

Dupa ce am pus coca in tava, intindem pe ea gemul apoi nucile taiate, iar pe deasupra se razuie aluatul pastrat separat.

Se baga la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise