Prajitura " Mucegai"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahar
  • 12 linguri lapte (puse in trei reprize a cate 4 linguri)
  • 1/2 lingurita amoniac
  • 50 g mac macinat (se poate maruntii in rasnita de cafea)
  • faina cat cuprinde pt o consistenta cremoasa (ca la chec)
  • Crema:
  • 1 cana lapte (300 ml)
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton vanilie sau zahar vanilinat
  • 1 pachet unt
  • se pot pune si cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Blat: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul treptat si cele trei reprize de lapte, amoniacul, macul si apoi faina. Se pun albusurile batute spuma tare si se incorporeaza cu grija. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema: laptele se amesteca cu faina si se fierbe, adaugand vanilia. Se obtine ca o ciulama. Se lasa sa se raceasca bine . Se freaca un pachet de unt si se adauga crema de lapte. E f importanta vanilia!

Se taie blatul in doua dupa ce s-a racit si se pune crema. Se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise