Prajitura Musuroi

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot: 7 oua
  • 210 gr. zahar
  • 140 gr. faina
  • 1 lamiie
  • 1 praf de copt; Pentru crema: 2 galbenusuri
  • 70 gr. zahar pudra
  • 100 gr. unt
  • 50 gr. cicolata amara; Sirop: 150 ml cafea expresso
  • 2 fiole de rom; Pentru ornat: 100 ml frisca batuta
  • 50 gr. cicolata amara

Mod de preparare

Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu unt si faina, la foc potrivit. Cind se raceste piscotul, se insiropeaza cu cafeaua lichida amestecata cu rom si se pune urmatoarea crema deasupra: cele 2 galbenusuri frecate cu zaharul pudra, apoi cu unt si cu ciocolata amara topita. Se pune deasupra frisca batuta si se rade marunt cicolata amara.

Se serveste in cca 2 ore

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise