Prajitura Napoleon cu scortisoara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de aluat
  • • 6 linguri zahar
  • • ½ ceasca unt, topit
  • • 3 linguri cacao, cernuta
  • • 1 lingurita scortisoara macinata
  • • 4 foi de placinta
  • Crema de scortisoara
  • • 1 ceasca lapte cu 2% grasime
  • • ½ pastaie de vanilie
  • • 2 bete de scortisoara
  • • 4 galbenusuri
  • • ¼ ceasca zahar
  • • 2 linguri amidon
  • • 1 lingura unt
  • • 1/3 ceasca smantana lichida (pentru frisca)
  • • Scortisoara si zahar pudra, pentru pudrare

Mod de preparare

1. Pentru Chocolate Cinnamon Phyllo Layers, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt intr-o tava.Amesteca impreuna untul, zaharul, cacaoa si scortisoara.Pune o foaie de placinta in tava si periaz-o cu mult amestec cu unt.Pune deasupra o alta foaie de placinta si repeta procedura pana ce ai pus toate foile de placinta si le-ai periat pe toate.Folosind un cutit pentru prajituri sau un cutit normal, taie aluatul in 12 patrate.Pune o foaie de copt deasupra aluatului si acopera-l cu o alta tava de copt de aceasi marime.Coace-l timp de 8 minute, inlatura tava si foaia de copt de deasupra si mai pune aluatul la copt pentru inca 2-3 minute.Lasa-l sa se raceasca.

2. Pnetru Cinnamon Cream, incalzeste laptele impreuna cu semintele razuite din pastaia de vanilia si cu betele de scortisoara pana ce incepe sa fiarba usor.Intr-un bol amesteca galbenusurile cu zahar si amidon.Incet, toarna laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand, pana ce ai turnat tot laptele.Pune amestecul obtinut pe foc mediu si amesteca pana ce se ingroasa si devine lucios, aprox.2 minute.Ia-l de pe foc si strecoara-l.Adauga untul, amesteca si acopera suprafata amestecului cu folie de plastic.Lasa-l sa se raceasca complet.

3. Pentru asamblare, bate putin smantana, adaug-o in crema de scortisoara si amesteca.Pune un patrat de aluat pe o farfurie, iar deasupra pune un o lingura plina de crema.Aseaza un alt patrat deasupra si pune iar crema, terminand cu un al 3-lea patrat de aluat.Pudreaza-l cu zahar pudra si presara scortisoara.Serveste-l imediat.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise