Prajitura neagra cu nuca (bomba calorica)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 si 1/4 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3/4 cana lapte
  • ~150 g ciocolata menaj
  • 3 si 1/2 cani nuca macinata
  • 100 gr unt
  • 12 oua
  • 1 lingura pesmet
  • mirodenii (coaja portocala, vanilie, rom)
  • Crema pentru tort:
  • 5 linguri cacao
  • 6-7 linguri zahÄ?r
  • 300 g ciocolatÄ? menaj
  • un pachet de unt sau margarina Unirea sau alta margarina pt prajituri(cu margarina crema este mai consistenta)
  • Crema pentru prajitura:
  • 4 linguri Gustin (amidon alimentar)
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri zahar
  • un pachet de unt
  • 50 gr zahar vanilat Coseli
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul:

1. Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros (ceaun, oala cu fund de teflon): 3/4 cana zahar, 3 linguri cacao si 3/4 cana lapte

Cand incepe sa faca bulbuci se adauga ~150 g ciocolata menaj si 3 1/2 cani nuca macinatÄ

Se raceste putin nu de tot si se adauga:

100 gr unt (frecat in prealabil)

12 galbenusuri

1 lingura pesmet

si compozitia de la pct. 2.

Cat se raceste 1, dupa ce se ia de pe foc se prepara 2.

12 albusuri se bat spuma cu 1/2 cana zahar.

Se pot adauga mirodeniile pt aroma. Compozitia se coace timp de aproximativ o ora la 175 grade C, intr-un vas tapetat cu hartie de copt.

Varianta pentru tort se coace intr-un vas circular

Varianta pentru prajitura se coace intr-un vas dreptunghiular.

Crema pentru tort:

Se amesteca 5 linguri cacao cu 6-7 linguri zahar si 300 g ciocolata menaj, se fierb pe bain marin pana la omogenizare si apoi se adauga pachetul de unt sau margarina.

Dupa racirea blatului se taie in doua (atentie este foarte sfaramicios, bucatelele sfaramate se pot reconstrui fara sa se cunoasc) si se umple cu crema pt tort. Cu restul de crema se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

Crema pentru prajitura?:

Se amesteca 4 linguri Gustin cu 1/2 l lapte dulce si 2 linguri zahar si se fierb intr-un vas cu fundul gros amestecand continuu pana se ingroasa, pentru a nu face cocoloase. Se raceste de asemenea amestecand din timp in timp pentru a se evita formarea unei cruste la suprafata ei.

Separat se freaca spuma un pachet de unt cu 50 gr zahar vanilat Coseli si se adauga crema de Gustin rece, lingura cu lingura, amestecandu-se in continuare. Se obtine o crema spumoasa care se intinde deasupra unui blat dreptunghiular si se presara deasupra nuca de cocos. Se taie cubulete.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise