Prajitura neagra cu nuca (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceata de portocale (opÅ£ional)
  • rom, zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.

Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.

Aceasta compozitie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compozitia devine usor spumoasa.

In aceasta compozitie se adauga amestecand:

1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceata de portocale, rom, zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt.

Aceasta compozitie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.

Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:

150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise