Prajitura neagra cu nuca – de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional)
  • rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.

Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.

Aceasta compoziţie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compoziţia devine usar spumoasa.

In aceasta compoziţie se adauga amestecand:

1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale, rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt.

Aceasta compoziţie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.

Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:

150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.

Pofta buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise