prajitura neagra (negresa)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 1/2 kg zahar
  • din care jumatate se face caramel si se stinge cu un pahar de apa
  • 1 lingurita bicarbonat scortisoara
  • cuisoare
  • 1 pahar cu miezuri de nuca, intregi.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas, se adauga faina, siropul rece obtinut din zaharul

caramelizat, scortisoara, bicarbonatul, nucile, cuisoarele, si la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se taie dupa dorinta, rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise