Prajitura neagra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 6 oua
  • 1/2 kg. zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • scortisoara
  • cuisoare
  • 1 pahar miez de nuca intreg
  • grasime

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de zahar se face caramel si se stinge cu un pahar de apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas, se adauga faina, siropul rece obtinut din zaharul caramelizat, scortisoara, bicarbonatul, nucile, cuisoarele, si la sfirsit, albusurile batute spuma tare.

Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, 30-40 minute. Se taie dupa dorinta, rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise