Prajitura Negresa (1)

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru grazura
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Bateti untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si dupa ce faceti testul scobitorii , scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.

Cand e rece puneti deasupra glazura facuta din unt, ciocolata si frisca , topite toate si omogenizate bine, racite la temperatura camerei. Dati prajitura la rece, putin :P si apoi decorati dupa putinta si taiati dupa vointa.

Foarte buna...si pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise