Prăjitură Nesquik

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi ( am lucrat cu foile de Doboș, însă în cantități mai mici ):
  • 5 ouă mărimea M
  • 5 linguri cu zahăr
  • 5 linguri cu făină
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 300 g unt de minim 80% grăsime
  • 400 g nesquik
  • 4 linguri cu dulceață de lapte
  • 200 g arahide ușor prăjite și mărunțite

Mod de preparare

Modul de preparare al foilor:

Se separă albușurile, care se bat spumă într-un vas metalic sau din sticlă. Treptat se adaugă cele 5 linguri cu zahăr. Trebuie să obțineți o bezea tare. În bezeaua obținută, se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând ușor, de această dată cu o lingură de lemn. Făina se cerne treptat pentru a obține o spumă ușoară, aerată.

Se coc 3 foi pe dosul tăvii dacă nu aveți tăvi speciale, la foc tare ( tăvile mele au dimensiunea 33 x 24 cm ), în cuptorul preîncălzit, ( pentru cine are cuptor electric, opriți ventilația, altfel foile se vor usca ). Prima foai se pune pe masă, pe hârtie de copt, cât încă este caldă și se acoperă cu un prosop; celelalte 2, peste.

Modul de preparare al cremei:

Untul, fie oricât de gras, se stoarce pentru a îndepărta orice surplus de apă ( eu am folosit unt de 80% și unt 65% grăsime și n-am stors apa, deci s-a tăiat puțin :) ). Adăugați dulceața de lapte, apoi nesquik-ul și mixați. La final adăugați arahidele amestecând cu o spatulă.

Împărțiți crema în două părți egale. O întindeți alternat pe fiecare foaie. Ultima foaie o glazurați cu ciocolată ( 100 g ciocolată + 50 g unt + o lingură cu ulei omogenizate împreună pe bain marie ).

Poftă bună!

Pont: Pentru că am întâmpinat mici neînțelegeri legate de dulceața de lapte, țin să vă spun că nu făceam referire la laptele condensat din comerț. Acela are altă consistență, e mai lichid. Eu am făcut dulceață de lapte acasă. Dacă nu dispuneți de ea, mai bine nu adăugați deloc și faceți crema fără aceasta sau adăugați vreo 5 linguri cu lapte praf, altfel riscați să nu vă iasă consistența cremei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise