Prajitura Norica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de apa calduta
  • -1/2 plic praf de copt
  • -8 linguri zahar
  • -16 linguri faina amestecata cu 8 linguri cacao(depinde de intensitatea ei)
  • Pentru crema:
  • -250 ml lapte
  • -3-4 linguri faina
  • -1 pachet de unt
  • -zahar dupa gust
  • -zeama de la o lamaie
  • -coaja de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • -3 linguri cu varf de zahar pudra
  • -1 lingura jumatate de cacao
  • -1 lingura jumate de unt topit
  • -apa fiarta
  • Pentru ornat vom folosi nuca de cocos.

Mod de preparare

Blat:

8 albuse se bat spuma cu 8 linguri de apa calduta.Cand s-au batut bine se adauga jumatate plic de praf de copt,8 linguri de zahar.Se adauga 16 linguri de zahar+cacao(in functie de ce fel de cacao are fiecare acasa)si la final cele 8 galbenuse.

Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava se taie in doua si cu un pahar mic se taie forme rotunde.

Crema:

125 ml lapte se amesteca cu faina.Restul de lapte,cei 125 ml ramasi se pun pe foc.Cand incepe sa fiarba se adauga treptat amestecul de lapte+faina,amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Separat se freaca 1 pachet de unt cu zahar,zeama de la lamaie si coaja de lamaie.

Glazura:

Se amesteca lingurile de zahar pudra,cu 1 lingura jumate de cacao,1 lingura jumate unt topit si apa fiarta,pana se formeaza o compozitie mai groaza.De preferat sa se amestece cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Ansamblare:

Intre doua rotite de blat,se aseaza crema.Se unge cu crema si la exterior dupa care se dau prin nuca de cocos.Deasupra se va turna glazura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise