Prajitura nuca cu crema

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua, 6 linguri zahar, 140 gr.nuci macinate, 1 lingura si jumatate faina, putin bicarbonat dizolvat in lamiie, coaja de la o lamiie; Crema: 250 gr.unt, 160 gr. zahar pudra,
  • 2 galbenusuri, 2 linguri cafea concentrata, 1 lingura alcool(sau coniac), 50 gr.nuci prajite si zdrobite; Glazura: 2 linguri cacao, 2 linguri apa, 2 linguri zahar, 40 gr.unt

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se coace la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise