Prajitura Olguta

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foile: 200 gr. faina, 100 gr. unt sau margarina,
  • 100 gr. zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri iaurt, 2 lingurite amoniac stins in otet, 1 ou;
  • pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, amoniac, otet; Crema: ¾ l lapte, 7 linguri faina, 3 pachete vanilie, 1 pachet margarina, 200 gr. zahar farin

Mod de preparare

Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu se lasa sa se rumeneasca. Pandispan: galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar si amoniac stins in otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu restul. Se unge tava cu unt, se intinde compozitia si se pune la cuptor. Crema: Se opreste putin lapte rece ca sa se dizolve faina. Cind laptele a dat in clocot, se adauga faina dizolvata si zaharul vanilat. Se fierbe pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca continuu pentru a nu prinde pojghita. Margarina se freaca cu 200 gr. zahar farin si putin cite putin se adauga din compozitia fiarta si racita.

Se pune pe o foaie jumatate din crema, la mijloc pandispan, crema si cea de-a doua foaie. Se pudreaza si se taie a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise