Prajitura Opera

Reteta de prajitura Opera. Prajitura Opera reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu crema de ciocolata. Retete de prajituri cu ness. Retete de prajituri.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi :
  • 6 oua
  • 6 albusuri
  • 250 g migdale
  • 20 g cacao neagra
  • 200 g zahar pudra vanilat
  • 50 g faina
  • 20 g zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 50 g unt gras 80 %
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g unt gras 80 %
  • Crema de cafea:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • 3 linguri de apa
  • 300 g unt gras 80 %
  • 2 pliculete de cafea solubila
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop de cafea:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Reteta de prajitura Opera, desi necesita putina rabdare, este usor de preparat. Si va spun ca merita tot timpul alocat, rezultatul este fabulos!

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul .

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul.

Spuma de albuşuri se pune treptat în crema de ouă şi se amestecă cu telul de jos în sus după fiecare tranşă . Tot acum se adaugă şi untul topit lichid şi răcorit.

Compoziţia obţinută se împarte în 3 din care se coc 3 foi în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt , la 180 grade pentru cca . 13 minute. Se dau la răcit. Se taie fiecare în jumătate pe lungime şi astfel obţinem 6 dreptunghiuri.

Ganache : se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul . Se lasă la topit şi omogenizat bine totul amestecând continuu. Se dă la rece, apoi se spumează uşor cu mixerul şi se pun deoparte 2 linguri pline .

Crema de cafea : se face un sirop din apă şi zahăr care se toarnă fierbinte şi în fir foarte subţire peste gălbenuşuri amestecând la viteză mare cu mixerul . Mie mi s-a întâmplat să să mi se formeze nişte bulgăraşi tari de zahăr pe care i-am îndepărtat la sfârşit din cremă. Se mixează 5 minute, timp în care crema se mai răceşte, apoi micşorăm viteza şi adăugăm untul foarte moale ( atenţie! nu topit!) treptat, esenţa de vanilie si praful de cafea solubilă . Se omogenizează bine totul şi se dă la rece.

Sirop de cafea : se pun toate ingredientele la foc mic până se dizolvă zahărul . Se dă la răcit.

Asamblare : foaie pe care cu ajutorul unei pensule o însiropăm, jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cele 2 linguri de ganache păstrate şi pudră de cacao .

Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise