Prajitura Padurea Neagra cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sos:
  • 1 castron de visine
  • 125 g zahar
  • scortisoara
  • 1-2 linguri de amidon
  • 1-2 linguri de coniac
  • Blat:
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • Vanilie, sare
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g faina
  • 50g cacao

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina , pudra de cacao si praful de copt
Compozitia se pune in forme separate de sufle unse cu ulei si tapetate cu zahar tos
Visinile se fierb cu zaharul, timp de 20 minute. Dupa care se pune cate 2 linguri in mijlocul prajiturii.
Se dau la cuptor, cand sunt gata se rastoarna si se servesc cu sos de visine facut din: visine, zahar, scortisoara un pic de coniac si 1-2 ling amidon

Sosul poate fi inlocuit cu dulceata de visine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise