Prajitura Padurea Neagra cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sos:
  • 1 castron de visine
  • 125 g zahar
  • scortisoara
  • 1-2 linguri de amidon
  • 1-2 linguri de coniac
  • Blat:
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • Vanilie, sare
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g faina
  • 50g cacao

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina , pudra de cacao si praful de copt
Compozitia se pune in forme separate de sufle unse cu ulei si tapetate cu zahar tos
Visinile se fierb cu zaharul, timp de 20 minute. Dupa care se pune cate 2 linguri in mijlocul prajiturii.
Se dau la cuptor, cand sunt gata se rastoarna si se servesc cu sos de visine facut din: visine, zahar, scortisoara un pic de coniac si 1-2 ling amidon

Sosul poate fi inlocuit cu dulceata de visine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise