Prajitura Paradis

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua separate,
  • 90 g faina,
  • 120 g zahar pudra,
  • 30 g cacao.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata,
  • 400 g smantana.

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, la viteza mare, pana cand se obtine o compozitie pufoasa si albicioasa.

Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri, alternand cu faina amestecata cu cacaoa si cernuta.

Se tapeteaza cu hartie de copt, o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia pentru blat.

Se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 15 min la 200°.

Cand este gata, se scoate repede din tava (se rastoarna cu atentie), se scoate hartia si se lasa sa se racesaca.

Crema:

Se incalzeste usor 150g smantana, se toarna peste ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca pana cand se topeste ciocolata.

Smantana ramasa se bate bine (frisca)si se amesteca cu ciocolata topita, amestecand usor cu un tel, de jos in sus, ca sa nu se lase.

Cand ciocolata si frisca sunt perfect amestecate, crema este gata.

Se taie blatul in doua pe orizontala.

Crema se pune toata pe prima jumatate de blat, se niveleaza bine si se acopera cu cealalta jumatate de blat.

Se da la frigider cca 4 ore ca sa se intareasca putin crema, apoi, cu un cutit bine ascutit se taie patratele.

Se presara zahar pudra si...

POFTA BUNA!!!

Sper sa va placa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise