Prajitura Pavlova

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pantru bezea:
  • 4 albusuri
  • 250 gr de zahar
  • o lingura de amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 esenta de vanilie
  • fructe pentru ornat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se bate bine. Se adauga amidonul, otetul si esenta de vanilie si se amesteca.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se intinde o foaie groasa de bezea si se da la cuptorul incins la 100oC pentru o ora, apoi se stinge focul si se lasa foaia in cuptor la racit.

Se bate frisca lichida, se adauga intaritorul si esenta.

Cand foaia este complet rece, se orneaza cu frisca batuta si fructele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise