Prajitura Pavlova

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pantru bezea:
  • 4 albusuri
  • 250 gr de zahar
  • o lingura de amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 esenta de vanilie
  • fructe pentru ornat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se bate bine. Se adauga amidonul, otetul si esenta de vanilie si se amesteca.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se intinde o foaie groasa de bezea si se da la cuptorul incins la 100oC pentru o ora, apoi se stinge focul si se lasa foaia in cuptor la racit.

Se bate frisca lichida, se adauga intaritorul si esenta.

Cand foaia este complet rece, se orneaza cu frisca batuta si fructele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise