Prajitura pentru cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 110 g margarina
  • 175 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 250 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 85 g margarina
  • 200 g zahar maro (light brown sugar)
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 cana de 250 ml cu nuci taiate bucatele

Mod de preparare

Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron. Se adauga ouale si se amesteca cu mixerul inca 3 minute sau mai mult. Se adauga si smantana si se amesteca pana se incorporeaza.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se da drumul la cuptor la 174°C (350°F).Intr-un alt castron se amesteca bine cele 80 de grame de margarina cu zaharul maro si scortisoara. Se adauga nucile taiate bucatele.Aveti nevoie de o forma de chec lunga sau o forma ca cea din imagine cu diametrul de 10”. Se unge bine cu grasime. Se pune jumatate din aluat, apoi jumatate din amestecul cu nuca, cealalta jumatate de aluat peste care se pune amestecul cu nuca ramas. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa 10 minute sa se racoreasca si se scoate din forma. Se lasa sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise