Prajitura pentru orice sezon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3oua
  • 100 ml. ulei
  • 250l lapte
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat sa iasa un aluat nici moale
  • nici tare
  • aprox.250gr.
  • fructe de sezon
  • fructe din compot
  • zahar pudra

Mod de preparare

Trei oua impreuna cu zaharul se amesteca putin, dupa aceea se adauga uleiul, se amesteca, se adauga laptele, se amesteca putin, se adauga faina si praful de copt stins in putina zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se amesteca toate pina rezulta un aluat nici moale, dar nici tare, sa curga ca o smantina mai tare.

Se tapeteaza o tava obisnuita, eu folosesc hirtie ptr.copt sau o coala de hirtie unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Turnam aluatul in tava, iar deasupra punem fructele, daca au simburii (curatate), daca sint zemoase eu pun putin zahar si dupa aceea presar gris, luand din zeama pe care o lasa fructele (mere,visine,caise etc.). Introducem tava in cuptorul incalzit dinainte cu vreo 10 min.si lasam la foc mare primele 10 min. de cind am introdus tava, iar apoi pe foc mai mic vreo 30-35 min., depinde de cuptorul fiecaruia. Dar primele 20 min.nu se deschide aragazul, dupa aceea se paote verifica cu o scobitoare, daca iese curata se poate scoate.

Se pudreaza cu zahar vanilat, se lasa la racit putin, iar dupa aceea se taie in bucati dupa preferinta. POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise