Prajitura Pinocchio

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 5 galbenusuri
  • 100g zahar praf
  • 8 linguri lapte
  • 1 praf copt
  • 150g zahar tos
  • 150g faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Pentru blat se face o compozitie din;

a) albusurile se bat spuma cu zaharul tos

b) galbenusurile se amesteca cu zaharul farin si cu praf de copt stins in lapte.

Compozitia ,,b,, se toarna peste compozitia ,,a,, si se adauga faina si cacao.

Pentru crema se amesteca ouale cu zahar si cacao si se fierb pe aburi pana se ingroasa.

Se raceste si se adauga peste untul alifiat.Se poate pune vanilie si rom in crema si se pune peste prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise