prajitura pufoasa cu amaretti si mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g mere
  • 200 g amaretti
  • 180 g unt
  • 130 g ciocolata
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 5 oua
  • 4 linguri rom
  • 1 praf de copt,sare

Mod de preparare

Ciocolata rupta si untul bucatele se topesc la foc mic.Galbenusurile se bat cu zahar pana isi dubleaza volumul,se toarna apoi compozitia de ciocolata cu unt,romul,amaretti macinati fin,faina amestecata cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se pune compozitia in tava cu hartie de copt si deasupra merele curatate si taiate felii.Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt aprox. 50 minute

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise