Prajitura pufoasa cu budinca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • • 4 oua
  • • 1/2 cana zahar
  • • 1 praf de copt
  • • 2 linguri cacao
  • • 8 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • • 2 plicuri budinca de caramel
  • • 6 linguri zahar
  • • 800 ml lapte
  • • 100 g margarina la temperatura camerei
  • Ingrediente sirop:
  • • 1/2 cana apa
  • • 4 linguri zahar
  • • esenta de rom (am pus 2 linguri de rom)

Mod de preparare

Preparare blat:

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt. Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic.

Preparare crema:

Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se da la frigider 1/2 ora.

Preparare sirop:

Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.

Blatul se insiropaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca. Eu am decorat cu nuca de cocos si cu bomboane.:)

Pofta Buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise