Prajitura pufoasa cu budinca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • • 4 oua
  • • 1/2 cana zahar
  • • 1 praf de copt
  • • 2 linguri cacao
  • • 8 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • • 2 plicuri budinca de caramel
  • • 6 linguri zahar
  • • 800 ml lapte
  • • 100 g margarina la temperatura camerei
  • Ingrediente sirop:
  • • 1/2 cana apa
  • • 4 linguri zahar
  • • esenta de rom (am pus 2 linguri de rom)

Mod de preparare

Preparare blat:

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt. Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic.

Preparare crema:

Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se da la frigider 1/2 ora.

Preparare sirop:

Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.

Blatul se insiropaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca. Eu am decorat cu nuca de cocos si cu bomboane.:)

Pofta Buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise