Prajitura pufoasa cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 8 linguri de zahar
  • 60 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 11 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 200-250 gr capsuni (eu am pus si o lingura de visine fara samburi)

Mod de preparare

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel.

Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul.

Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.

Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si esenta.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Le incorporam cu o paleta in amestecul de galbenusuri.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia de aluat.

O nivelam, punem bucatile de capsuni rasfirate.

Bagam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar totodata sa fie coapta, facem testul cu scobitoare.

Cand este gata, o scoatem la racorit, o portionam si servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise