Prajitura pufoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 4-6 oua
  • 1/2 cana zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao,
  • 8-10 linguri faina,
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie.
  • 6 linguri zahar,
  • 2 linguri margarina la temperatura camerei
  • 800 ml lapte
  • sirop:
  • 1/2 cana apa,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de rom,

Mod de preparare

Bat albusurile spuma, adaug zaharul si bat iar pana se intaresc.Adaug galbenusurile si cacaoa, amestec bine.

Pun si faina care a fost amestecata cu praful de copt.

Compozitia o pun in tava unsa si tapetata cu faina. Coc mai intai la foc mic cam 10 minute,apoi timp de 30 minute la foc mediu.

Fac budincile cum scrie pe plic adaug si zaharul ca sa fie mai dulce,iar cand s-au racit adaug margarina.O las la frigider cam jumatate de ora.

Fac siropul:fierb apa cu zaharul si esenta de rom.

Dupa ce s-a racit insiropez blatul, pun budinca si frisca. Pentru frisca folosesc 300ml smantana si zahar dupa gust.

Ornez deasupra cu bucatele de ciocolata sau cu ceea ce aveti prin casa pentru decor.

Lasam prajitura in frigider la rece si se mananca dupa 3-4 ore.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise