Prajitura Raffaello

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 8 albusuri, 300 grame zahar, 200 grame nuca de cocos,5 linguri de faina.
  • Crema: 8 galbenusuri, 200 grame de zahar,4 linguri faina, 8 linguri de lapte, 300 grame unt, 2 plicuri de zahar vanilat.
  • 75 grame de nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul: 8 albusuri se bat cu 300 de grame de zahar. Cand capata consistenta se adauga 200 de grame de nuca de cocos si 5 linguri de faina. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor.

Crema: 8 galbenusuri se freaca cu zahar,se adauga 4 linguri de faina si 8 linguri de lapte. Se amesteca bine si se fierbe pe baie de aburi pana ce se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. cand e rece se amesteca cu 300 de grame de unt si 2 pliculete de zahar vanilat.

Se intinde crema pe blatul racit si se presara nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise