Prajitura rapida

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf de cutit sare,
  • 150 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingrediente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de rom si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cu unt,tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 15 minute la foc mare si inca 15 minute la foc mic(incerc blatul cu o scobitoare)

Crema:Zbate bine frisca cu zaharul adaugind cacao dupa ce e spuma tare o punem in frigider pentru 20 min.

Dupa ce totul e gata ornamentam prajitura la dorinta.

Pofta buna :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise