Prajitura rapida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 1/4 cana de ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 2 cani apa
  • 3 cani faina
  • 4 linguri marmelada
  • 1/2 cana nuci macinate
  • 3 linguri de cacao
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru glazura de ciocolata
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri de apa
  • o lingurita margarina
  • 3 linguri cacao
  • Pentru ornat:
  • frisca si visine

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca prima data faina apoi zaharul, sarea, cacaua, praful de copt si nucile fin macinate. Apoi se adauga apa, marmelada si se amesteca , iar la final se adauga uleiul.Se amesteca foarte bine si se pune aluatul in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 40 min.

Intre timp se face glazura de ciocolata astfel:

Se pune zaharul cu apa intr-o cratita si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand , apoi se adauga cacaua si margarina si se mai lasa pe foc pana se ingroasa. Dupa ce s-a copt prajitura se pune glazura deasupra si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu frisca si visine sau pur si simplu asa cum este.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise