Prajitura rapida cu coacze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua, 120g zahar, sare, 125g faina, 40g migdale macinata, 1 praf de copt
  • Crema: 8 foi gelatina alba, 2 lamai, 100g zahar, 500 g iaurt de vanilie, 300g compot de coacaze, 300 ml frisca

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul, sare si 3 linguri de apa. Se pune faina, migdalele macinate si praful de copt. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se asaza aluatul. Se da la cuptor 5 minute, apoi se scoate si se da la rece.

Foile de gelatina se inmoaie in apa calduta. Lamaile se spala, coaja se rade, iar sucul se stoarce; se amesteca amandoua cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina si se omogenizeaza, apoi se adauga si frisca batuta. Se lasa compozitia la frigider. Se pune crema peste aluat, se presara cu coacazele din compot si se lasa prajitura la rece inca 4 ore. Se orneaza cu frunzulite de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise