Prăjitură rapidă cu mere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere
  • 150-200g de zahăr
  • 100 g de nuci/alune
  • 3 ouă
  • 125 ml de ulei
  • sare
  • 1 praf de copt
  • 250 g de făină
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 1 lingură de rom/lichior
  • margarină de uns tava

Mod de preparare

Aprinde cuptorul.Taie merele curăţate cubuleţe şi amestecă-le cu zahărul.Nucile taie-le mai mare.

Amestecă restul ingredientelor împreună. Nu te stresa că e cam gros aluatul. Pune si merele în aluat şi omogenizează compoziţia.

Toarnă în tavă rotundă unsă generos cu margarină.Niveleaza aluatul cu o spatulă. Coace 50-60 de minute.

NOTĂ:

Eu am înlocuit zahărul cu 2 linguri de îndulcitor lichid şi uleiul cu 125 g de unt moale.Merele le-am avut deja rase, aşa că a mers de data asta şi aşa.

Poţi servi cu frişcă sau cremă englezească sau simplă cu nişte ceai.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise