Prajitura rasturnata (cu mere)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar pudra,
  • 4 linguri nuci macinate,
  • 2 linguri faina,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru tapetat tava:
  • 100g unt sau margarina,
  • 100g zahar,
  • cateva mere acrisoare.

Mod de preparare

Se unge bine o tava cu unt, se presara zaharul, apoi se aseaza felii subtiri de mere (curatate de coaja) una langa alta. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga nucile amestecate cu faina, iar la sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna intr-o tava, care se da la cuptor, la foc potrivit. Inainte de a se raci complet prajitura se rastoarna pe un platou sau tava corespunzatoare. Se taie rece, bucati patrate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise