Prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g miez de nuca
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 2 lingurite scortisoara
  • circa 900 g prune Stanley
  • Aluat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 400 g smantana
  • 50 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 50 g pesmet din biscuiti
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe nuci.

Se da drumul la cuptor si se pregateste aluatul.

Ouale, un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana cand isi tripleaza volumul. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, apoi pesmetul. Se toarna compozitia in tava, peste prune, si se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos. Prajitura se lasa sa se raceasca complet inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise