Prajitura rece cu Dulce de leche

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava rotunda de 24 cm
  • 250 gr biscuiti Petite-Beure
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 pahar dulce de leche (este o pasta facuta din lapte cu zahar si glucoza are gust de caramel)
  • 125 gr smantina de frisca
  • Pentru crema
  • 1 budinca cu gust de vanilie
  • 2 linguri dulce de leche
  • 500 gr de smantina ptr frisca
  • Pentru glazura
  • 125 gr de smantina de frisca
  • 120 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Baza

Intr-o tigaie se topeste ciocolata cu smantina 100 gr de unt si 1/2 pahar de dulce de leche (pe foc mic).

Cand s-a topit, se pun biscuitii sfaramati si se amesteca bine sa se cuprinda bine. Se lasa putin la racit. Se unge tava cu putin unt , se toarna compozitia in tava si se niveleaza sa fie uniform.

Se bate budinca cu smantinele si cele 2 linguri de dulce de leche pina devine o crema spumoasa si se toarna peste compozitia de biscuiti. Se da la frigider ptr o ora.

Glazura

Se lasa sa fiarba 125 ml de smantina de frisca si se adauga ciocolata se amesteca bine pana se topeste.

Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste crema.

Se orneaza cu putin dulce de leche deasupra sau viermisori de ciocolata.

Se lasa la frigider 2-3 ore dupa care se poate servi.

Este o prajitura foarte usoara si gustoasa.

Si eu am pregatit-o, acum si v-o transmit si voua.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise