Prajitura "Regina de ciocolata"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 albusuri
  • - 250 g. zahar
  • - 100 gr alune de padure
  • -100 gr migdale
  • -sau 200 gr nuca
  • - 2 linguri rase de cacao
  • Pentru crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 g. zahar
  • - 3 linguri faina
  • - 100 gr ciocolata amaruie
  • - 100 gr ciocolata cu lapte
  • - 200 gr. unt
  • - praf de sare
  • -400ml lapte
  • Pentru ornat:
  • - 100 g. ciocolata neagra
  • -1 lingura frisca sau lapte

Mod de preparare

Blatul:

- se bat albusurile spuma cu un praf de sare;

- se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.

- se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.

- compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

- se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.

Crema:

- galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine

- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc 

- se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema, devine ca si o budinca  dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele

- se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.

- se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,

- asezam crema obtinuta peste blatul rece, nivelam si dam la frigider.

Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca, ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr ).

Dam la frigider si lasam pana a doua zi sau pana se intareste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise