PRAJITURA REGINA MARIA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faia
  • un praf de sare
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200g unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • optional esenta de rom
  • Crema de bezea:
  • 6 albusuri
  • 200g zahar pudra
  • 250g nuca pisata
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Blatul:

Se bat bine cele 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar pana isi dubleaza volumul,se adauga faina si la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se coace in tava de aragaz,unsa si tapetata, timp de 15-20 de minute la o temperatura de 180 de g.Se lasa la racit.Intre timp se face crema de bezea:Se bat spuma cele 6 albusuri cu zaharul pudra,se adauga nuca si cele 3 linguri de faina.Se pune hartie pergament in aceias tava unde s-a copt blatul si se pune crema de bezea la copt.Se coace in cuptorul incins la o temperatura medie .Se incerca cu o scobitoare.

Se pregateste crema de unt:

cele 6 galbenusuri ,zaharul,vanilia si cacaua se bat la aburi(bai-marin)pana se topeste zaharul.Se lasa sa se raceasca si se adauga in untul frecat spuma cu 1 lingura de zahar.

Peste blat se pune crema de unt,iar deasupra foia de bezea,dupa ce s-a racit.Se taie in forme preferate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise