Prajitura Revani cu mure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar faina
  • 1 + 1/2 pahar gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • mure din dulceata, scurse
  • Pentru sirop:
  • 1/2 pahar zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Paharul meu este de 300 ml.

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.

Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.

Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat, mure din dulceata.

Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.

Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.

Cat coacem prajitura facem siropul, adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.

Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv(norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam. Eu am preferat formatul de romb si mai mare.

Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.

Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.

Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise