Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 4 linguri faina cu agent de crestere, de preferat (daca nu folositi 2 lingurite bicarbonat de sodiu sau 1/2 plic praf de copt), 1 plic zahar vanilinat
  • Crema: 500ml smantana dulce ptr frisca (de La Dorna, 32% grasime), 400g ciocolata cu lapte sau amaruie (depinde de preferinte), 2 lingurite ness cafe
  • Sirop: apa si esenta Rom
  • Glazura: eu am folosit dulceata de prune acrisoare si am presarat cacao, sau folositi glazura de ciocolata.

Mod de preparare

Prima data se prepara crema. Se pune la fiert la bain-marie, dupa fierbere se adauga cicolata rupta bucatele si nessul. Se lasa sa dea in fiert si se mentine inca 5 minute. Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3 ore, dupa care se va bate spuma, iese o crema destul de taricica.

Blatul: se bat ouale spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, aproximativ 10 min, se adauga apa lingura cu lingura. Se adauga cacaua si faiana amestecandu-se incet cu o lingura de lemn. Se pune la copt in tava unsa si tapetata, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie in doua de-alungul ei. Se insiropeaza, dupa preferinta, mai mult sau mai putin.

Se pune crema intre staturile de blat. Deasupra se pune dulceata sau glazura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise