Prajitura Rodica

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 .4 oua,
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 2. 400 gr branza de vaci proaspata
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 grame zahar
  • 200 gr unt
  • 2 vanilii
  • 350 grame gem de capsuni,
  • 2 budinci colorate(capsuni, zmeura)

Mod de preparare

Se face un blat din obisnuit din cele 4 oua, separand albusurile de galbenusuri.cele 4 albusuri se bat pana ce se formeaza o spuma tare,apoi se adauga zaharul, uleiul, praful de copt si se pune la cuptor.

din branza de vaci, lamaie, unt si zahar si vanilie se face o crema care se amesteca foarte bine cu mixerul pana cand are consistenta unei creme fine

Dapa ce blatul s-a copt si s-a racit se pune un strat din gemul de capsuni, apoi crema de branza.

la alegere peste crema de branza se poate pune crema de ciocolata sau urmatorul decor:

cele 2 budinci colorate si 250 grame apa se fierb.dupa ce compozitia s-a racit se pune peste crema de branza.

Este o prajitura delicioasa!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise