Prajitura Rodica

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 .4 oua,
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 2. 400 gr branza de vaci proaspata
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 grame zahar
  • 200 gr unt
  • 2 vanilii
  • 350 grame gem de capsuni,
  • 2 budinci colorate(capsuni, zmeura)

Mod de preparare

Se face un blat din obisnuit din cele 4 oua, separand albusurile de galbenusuri.cele 4 albusuri se bat pana ce se formeaza o spuma tare,apoi se adauga zaharul, uleiul, praful de copt si se pune la cuptor.

din branza de vaci, lamaie, unt si zahar si vanilie se face o crema care se amesteca foarte bine cu mixerul pana cand are consistenta unei creme fine

Dapa ce blatul s-a copt si s-a racit se pune un strat din gemul de capsuni, apoi crema de branza.

la alegere peste crema de branza se poate pune crema de ciocolata sau urmatorul decor:

cele 2 budinci colorate si 250 grame apa se fierb.dupa ce compozitia s-a racit se pune peste crema de branza.

Este o prajitura delicioasa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise